2017 m. liepos 13 d., ketvirtadienis

Architektūriniai derinimai į pabaigą ir what next?


Architektė dirbo prie projekto, panašu jau finišo tiesioji nebetoli. Korekcijų dar turime, bet minimaliai.
Keletas korekcijų:
1. Fasado spalvos/klinkeris - norime rasti priimtinas spalvų gamas;
2. Galvojame, kad kur laiptai, sienoje būtų gerai įterpti langą. Tik neaišku kaip reikės jį valyti iš lauko pusės.
3. Židinio vietą - laukiame dar keletos variantų, kuri vieta tinkamiausia, bet panašu bus kur ir yra, tik šiek tiek gali pasislinkti link laiptų.
4. Dar reikės sumažinti namo plotą iki 200m2, dėl viešinimo procedūros.
5. Reikės dar gauti sutikimą mašinos stoginei, kad galėtumėm statyti ant sklypo ribos
6. Šiuo etapu pavėsinę išbrauksime, nes jai nereikia projekto, ir pakoreguosime perkelsime į kitą sklypą (bei jei norėsime ant ribos, vėlgi reikės kaimynų suderinimai)

O visa kita panašu mus tenkina ir bus atsižvelgta į mūsų norus ir poreikius.

Fasado variantai (bet juos koreguosime šiek tiek)




Išplanavimas namo:



Pjūvis


Sklypo planas






Noras per savaitę/dvi savaites susidėlioti taškus ant i, ir architektė galės jau priduoti projektą į info statybą.


Lygiagrečiai dabar apklausinėju vandens gręžinių tiekėjus ir domiuosi galimybėmis įsirengti gręžinį tik sau ar/ir bandyti derinti su kaimynais, kad susikooperuojame keturiese ir taip taupant išlaidas. Nes jau žinau, kad patikslinti infostatybai reikės ir reikalingas bus projektas.

Įdomu kaip kinta kaina jei gręžinį darai vasarą ir/ar rudenį/žiemą/pavasarį. Jei turite gerų rekomendacijų, welcome. Pas mus artezinis vanduo yra apie 100metrų (tai nebus pigus malonumas).

Domiuosi ir nuotekomis, bet čia nėra skubu, gavęs keletą pasiūlymų, bet reikės domėtis Traidenis, Švaistė ar August ir Co. (Bent kol kas šiuos tris vertinu).

Taip pat jau domiuosi kas stato/statė - dėl statybininkų rekomendacijų. Visgi noras šį rudenį dar išlieti pamatus ir pasiruošti statyboms, kurias galima būtų pradėti žiemą ar ankstyvą pavasarį.  Jei turite kokių gerų rekomendacijų (Pamatams/Sienoms/Stogui) - būtų smagu. Vėliau vistiek konkursuosiuos.

Po projekto suderinimo, toliau darbuosis konstruktorius.

Trumpai tiek, daug veiksmo nevyksta, sklype  tik žolės auga, lubinai žydi:)







2 komentarai:

  1. Niekur neaptikau koki sildymo buda pasirinkote. Tai reikia nuspresti jau darant projekta ir keisti nebegalima, ar kokia procedura? Pas mus paprasciausia butu dujinis sildymas https://sauguspasaulis.lt/dujiniai-katilai?c3=3112 ziuriu katilu ivairove gan plati, tik idomu kaip pinigine israiska gaunasi sildymo sezonu. Ar geriau daugiau investuoti ir koki silumos siurbli irengineti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, projekte buvo Oras-Vanduo berods, ar Oras-oras, bet dar nebuvo dujų. Žinojau, kad bus dujos, tai po to buvo pakoreguota. Ir šildymas yra dujinis.
      vedu sąnaudas irgi - tai dujinis manau yra puikus būdas, jei yra šalia dujos. Jei nėra investicija didelė, tikėtina Oras vanduo:) Katilų daug, aš pasirinkau Wolf;) Iki šios dalies bloge dar nesu priėjęs;)

      Panaikinti