2019 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Pertvarų mūrijimas 2 aukšte

Buvo sutarta, kad antro aukšto pertvaras mūris kada jau bus uždengtas stogas bent plėvele. Taip paprasčiau darbuotis meistrams ir mūrininkai turėjo tarpą ir turėjo užbaigti kitus namus. Laiptus kaip tik išliejo ir atėjo mūrininkai. Kol džiuvo laiptai, mūrininkai lipo į namą per langą, per laiptus nevaikščiojo.

Pertvaros kaip ir pirmam aukšte iš Arko M12 silikatinių blokelių. Gipsinių pertvarų nenorėjau, esu jau atsikandęs praeityje tokio EKO varianto.

Blokelių nešioti nereikėjo, prieš dengiant stogą - su fiskaru buvo sukelti į antrą aukštą. Taigi mūrijimo darbai prasidėjo 2018 08 08 - per mano brangiausios žmonos gimtadienį:) Apžiūrėti atvykau 2018.08.10 - vyrukai jau buvo pajudėję į priekį.

Keletas nuotraukų:













Rašydamas šį įrašą atknisau pagal laiką ir nuotraukas, kad 08.11-08.18 išvykome su šeimyna atostogauti į Juodkrantę ir finalinio pertvarų mūrijimo rezultato nerandu tarp nuotraukų. Spėju operatyviai reikėjo ruošti viską langų montavimui (Jau aprašyta ankščiau), nulinei kanalizacijai, elektrai, signalizacijai. Apie šiuos - bus atskiri įrašai.

O čia prisiminus atostogas - viena nuotrauka iš Juodkrantės. Buvo labai gerai, nors ir gavome daug daug lietaus. Šiemet pakartosime.



O pertvaras (galima bus pamatyti ir iš sekančių blogo įrašų) mūrijo iki žemiausios stogo dalies (stogas vienšlaitis). Galvojome, kad lubos bus lygios vienodame aukštyje , bet po to nuomonę keitėme keletą kartų, tai galutinį rezultatą pamatysime vėliau.

Pertvaras mūrijo tie patys mūrininkai - Andžėj ir komanda. Kontaktai prie rekomendacijų. Smagu, kad jie atvyksta šiais metais į mūsų kvartalą dar du namus sumūryti ;]

1 komentaras:

  1. Geri sprendimai. Ir mes keisime sienas savo įsigytame namuke. Manau reikia dairytis betono maišyklės. Verta pirkti, ar nuomotis? Nes kaip suprantu darbų bus tikrai ne savaitei

    AtsakytiPanaikinti