2019 m. gegužės 7 d., antradienis

Nulinė kanalizacija


Atėjo laikas aprašyti ir santechnikos darbų pradžią. Santechniko irgi ieškau keletą mėnesių. Bandžiau ieškoti per rekomendacijas. Vieni daro vienus darbus, kiti kitus. Susitikau su dviem ar trimis santechnikais, ir nors nesu šios srities profas, bet neprilipo. Su kolege kaip tik tuo metu (čia buvo vasara apie 2018 liepos mėn.) išsikalbėjome, kad sugedo senas dujinis katilas. Rado meistrą, kuris operatyviai parink naują katilą (Wolf) ir operatyviai atliko "aprišimo" darbus. Galiausiai sąskaitos buvo mažesnės dar nei tarėsi prieš tai..

Sakau duoki ir man numerį, pakalbinsiu. Susitikom, apkalbėjom kas kaip po ko - atsiuntė komercinį pasiūlymą tiek medžiagų tiek darbų. PAsirodė ganėtinai krikščioniškos kainos, kai kur dar buvo galima ir paderėti. 

Sutarėm pradėti nuo nulinės kanalizacijos. Dar langų nebuvo, tai atvykti įleisti į objektą nebuvo poreikio. Kadangi už keletos dienų planas pradėti elektros vedžiojimo darbus, langų montavimo bei grindų betonavimo, svarbu buvo viską atlikti pirmame aukšte, kur reikalingi kasinėjimo darbai. 


Darbus pradėjo 2018 08 22 ar 23 dieną. Pats buvau išvykęs ir dalyvauti visame procese negalėjau. Prašiau, kad padarytų nuotraukas, kad turėčiau archyve ir matyčiau kur kaip pravedžioti vamdžiai.

Visur kanalizacijai naudojama buvo DN110 orandžiniai vamdžiai.

Pradžiai buvo iššūkis kaip išspręsti klausimą dėl kanalizacijos nuleidimo iš antro aukšto, nes Wc ir Vonia - atskiros patalpos skirtinguose pusėse. Tai iš vienos patalpos su nuolydžiu pakloti vamzdį ant antro aukšto perdangos - nepavyktų, per didelis atstumas, arba labai reikėtų jau sukelti antro aukšto grindis. Kitas niuansas ko nenorėjau, kad per svetainę visą pirmo aukšto lubomis eitų kanaleikos vamzdis. 

Rastas manau optimalus sprendimas - padaryti du nuleidimus. Vieną iš WC kitą iš Vonios per kambarį į virtuvę.  Abu vamzdžiai gražiai apsisius gipsu ir nelabai bus aišku, kad ten tokie vamzdžiai yra;)



Keletas nuotraukų:


1. Nuotekos iš antro aukšto WC į pirmą aukštą (iš 2.5 patalpos). Čia paruošta pirmam aukšte nusileidimo taškas. 



2. Nuotekų trasa pirmame aukšte - koridorius į virtuvę.





3. Santechninis mazgas 1 a Vonia/WC.




4. Santechninis mazgas - iš koridoriaus link virtuvės.



5. Santechninis mazgas link virtuvės.




6. Atšaka link virtuvės baro kanalizacijai nusileisti iš antro aukšto Vonios.




7. Tas pats mazgas iš kitos pusės - žiūrėjimo kryptis link svetainės.


8. Kanalizacijos išvedimas iš namo (po virtuvės langu). Lauko dalyje prijungta bus prie valymo įrenginių.




9. Gylis kanalizacijos vamzdžio išmesto į lauką iš namo.




10. 1 aukšto WC. Tualetui ir dušo kabinos nuotekos. 


11. Virtuvės zona. Užkasti nuotekos vamdžiai. Paruošta nuleisti iš antro aukšto ir sujungti, bei virtuvės plautuvės bei indaplovės kanalizacijos mazgas (prie virtuvės lango)



12. 1a WC/Vonia. Dušo kanalizacija ir kriauklės.


13. 1a Vonia/WC. Tualeto ir dušo kanalizacija.


14. Paruošta kanalizacija nuleisti iš antro aukšto WC.


15. Katilinė. 


16. Darbo kambarys. Papildomas mazgas Shiedel kamino kondensatui.



17. Svetainė. Kondicionieriaus kondensato surinkimo mazgas.



Po kelių dienų padarė ir garaže kanalizaciją trapui. Ši dalis jau eis į lietaus kanalizaciją. Tepalų ar kažko nebus, labiau jei mašina bus laikoma, vanduo ar kita nuo nutirpusio sniego, ar su kercheriu išpllovus garažą.




Papildomai padaryta kanalizacija katilinėje. Tai: dujiniam katilui - kondensatui, vandens filtrų prasiplovimui, katilinės trapas (tiesiog jei norėsiu praplauti).

Papildomai paprašiau, kad paliktų 4is DN100 vamzdžius iš katilinės į kiemą, t.y. esant reikalui, kad būtų palikta vieta, kaip pratemti kabelį/ius ar kitką iš namo į kiemą. Jie buvo naudojame vandentiekiui iš gręžinio į katilinę, ir iš katilinės į lauką (Kaimynui, laistymo sistemai, hidrantams, būsimai pirčiai ir visokiems kabeliams).





Kur visas sudėtingumas buvo su nuline kanalizacija, tai gruntas. Jis ant tiek buvo susitrombavęs praleidęs visą žiemą, plius visas mūras kilo ant to grunto. Kas kasė tikrai keikėsi. Ne tik kiek kietas bet dar ir grunte buvo ir akmenų.

Pats patyriau po keletos dienų, kai reikėjo vedžioti elektrą (kasti griovelius ne tokius gilius) - bet prakaito reikėjo išlieti daug.


Kiek man atsiėjo nulinė kanalizacija be antro aukšto ir perdangos gręžimo (nuleisti iš antro aukšto).

Darbas: 320 Eur, Medžiagos: 358.6 Eur.

Tikrai rekomenduoju UAB VYTNERA. Kontaktinis asmuo ir pagrindinis komandos narys Vytautas: 862138629

Įkelsiu prie rekomendacijų (galiu prasitarti, kad tie patys vyrukai ir iki šiol darbbuojasi pas mane. Etapais):)

6 komentarai:

  1. kainos tikrai krikščioniškos :) pasisekė su paieška.
    spėju kad vamzdžiai buvo D110 - tokie populiaresni Lietuvoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūsų tiesa. Klaidelę padariau ;] Pasikoregavau. Taip 110-tukai visur naudojami (tiek vidaus kanalizacijoje, tiek lietaus).

      Panaikinti
  2. Kaip, Audriau, malonu aprasinet praeitus etapus, geras jausmas darkarta ivertinti, kiek daug nuveikta? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei atvirai - mieliau rašyčiau kaip dabar sienas glaistyt baiginėja;]] Kaip renkuosi dažus ;] Kita vertus smagu, kad aprašinėju praėjusių metų vasaros pabaigą - ir atrodo per trumpą laiką nemažai kas pajudėjo į priekį. Tik detalių įvairių negali atgaminti, kas kur kaip kada;] Labiau bendriniai dalykai. bet ta istoriją vistiek smagu persiskaityti po x laiko ;]

      Panaikinti
  3. Chebryte, sveikinimai! Žiūrinėju aš čia pas visus statybas, klausimas kilo, kokias apsaugos firmas samdotės, kol dar nėra langų/durų ir daug technikos kieme?

    AtsakytiPanaikinti
  4. koks cia nuolydis? ivede koks 20-30cm zemiau pamato, o uz 5metru jau vamzdis nuo pamato. vizuoliai atrodo 4cm i 1m, kur turetu buti 1m i 2cm..

    AtsakytiPanaikinti