2019 m. sausio 18 d., penktadienis

Biudžetas - išlaidos: projektas, vandens gręžinys, pamatai, mūras, stogas


Žmonėms, kurie pradeda naujas statybas, visada rūpi klausimas kas kiek kainuoja ir kokį biudžetą susiplanuoti statybomis. Aš planavau visą statybą su įsirengimu grubiai vertinau 1m2=1000 Eur (Nevertinant sklypo).  Tai statybų pabaigoje bus įdomu pažiūrėti kiek pavyko sutilpti į norimą biudžetą, o gal net sutaupyti. 

Galbūt kažkam šis įrašas pagelbės, bent jau suprasti kas kaip ir kiek. Beje toks pastebėjimas, šiuo metu statomės panašaus dydžio namus trise (aš Vilniuje ir du draugai Kaune), tai mūsų išlaidos principe labai panašios, einame koja kojon (visi statomės sau, bet ne pardavimui).

Taigi prieš pradedant statybas labai sunku teisingai viską susiplanuoti ir ypatingai, jeigu statai namą sau, neretai išlaidos viršija suplanuotą biudžetą. Visgi kai tenka rinktis tarp kokybės ir kainos, čia ir atsiranda ta dalis. Taip pat, jeigu tai pirmas namas, Nenumatytoms išlaidoms taipogi reikėtų skirti bent ~15 proc. sumos nuo bendros sąmatos.  Apie viską tikrai negali pagalvoti.

Bandysiu sureziumuoti keletą skaičių, kiek koks etapas (aprašytas) man šiai dienai kainavo (darbas ir medžiagos kartu).

  1. Pilnas projektas su visais suderinimais – 2000 Eur. Statybos leidimui 78 Eur (reikia sumokėti į VMI).
  2. Statybų civilinis draudimas (privalomasis) – 120 Eur už 18 mėnesių. Panašu, kad jį reikės prasitęsti, nes galioja iki 2019 m. balandžio mėn.
  3. Pilnas konstruktyvo projektas – 640 Eur.
  4. Vandens gręžinys – 2530 Eur (projektas, įrengimas – 80 metrų, kasimas, analizė, registracija).
  5. Landšaftas/sklypo pakėlimas – Pamatų statybos įrengimas – 2740 Eur (30 mašinų grunto, žvyro 18m3, Akmens skaldos 18m – kelio suformavimui, Račioko nuoma, vibro plokštės nuoma, 14 mašinų smėlio/žvyro)
  6. Pamatai – 8116 Eur (Grunto tyrimai – aprašta bloge, Pamatai (poliniai + rostverkas) – aprašyta bloge, pamatų apšiltinimas iš vidaus).
  7. Mūras – 21585,7 Eur. Čia įskaičiuotos medžiagos ir darbas. Papildomai šiai eilutei priskyręs ir Shiedel‘io Absoliut V180 kaminas, katilinės kaminas. Sąramų liejimas, G/B žiedo liejimas, pertvarų mūrijimas ir visa, kas įeina į mūrą. Dar maža dalis likusi, antro aukšto pertvarų damūrijimas iki stogo viršaus dėl garso izoliacijos. Bus ten apie 1 ar čiut čiut daugiau Arko M12 blokelių pamūrijimas.
  8. Stogas – 14075.6 eur. Čia įskaičiuota yra visa mediena, tvirtinimo elementai, difuzinė plėvelė, skarda, kaminėliai bei visas darbas. Šioje eilutėje nėra stogo šiltinimo, lietvamzdžių įrengimo, pakalimų. Šios sumos atsiras pavasarį.


Gal kažkur kažką praleidau ar pan. Apie kitų etapų išlaidas dabar nerašysiu. Pirma susirašysiu darbų eigą, kas kaip vyko ir tada sureziumuosiu į vieną įrašą. 



16 komentarų:

  1. 514. Bet galesiu detalizuoti kas ieina;) nes cia ne viskas aprasyta dar;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pats darai savo rankoms ar ne? Nes pas mane dazymo darbai jau vyksta tik truksta duru ir grindu, vonia su tuliku irengtas ir 148kv namas su oras/vanduo A klases rekupas ir man siai diena isejo 81k eur tai gaunasi 547/kv

      Panaikinti
  2. Ne. Viska samdau. Tik prie elektros tampymo pridejau rankas. Dar rekuperacija neivertinta. Sandarumas neivertinta. Duju katilo dar ner. Giosi ner;) tai pas mane bus brangiau;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Paskutiniais skaičiavimais mūsų namuko su visais baldais kvadratas kainuos 1124 EUR. Patys vedžiojam elektrą ir sukam gipsą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Spejau dar litais pasistatyt. Uzmeciau aki, jau ir su katilines nukrypimais, ~405eur/m2 stovi samata. Aisku daug darbu patys darem.

      Panaikinti
  4. Čia įskaičiuotos perdangos, sąramos, žiedai, montavimo darbai ir t.t.?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pražiopsojau, viskas surašyta. Ir antro aukšto perdangų sumontavimas įėjo į šią sumą?

      Panaikinti
  5. Gal detaliau gali paminėti iš ko susidėjo mūro darbo sąmata?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandau pagal biudžeto savo failą surašyti:
      Arko blokeliai, plytos, klijai, atvežimas, plautas smėlis, vandens atvežimas + kūbinė bačka, generatoriaus nuoma (kol nebuvo elektros), Pernagos plokštės, betono atvežimas sąramoms ir G/B žiedui, Shiedel kaminas, Armatūra, cementas, ir visas darbas (Blokeliai, perdangos montavimas, sąramos, G/B liejimas, armatūros rišimas, kamino mūrijimas, kolonų mūrijimas). berods viską surašiau:) gal dar kažkokios smulkmenos, varžtai, lentos ir pan.

      Panaikinti
  6. Pasidalinkite prašau, kas įrengė vandens gręžinį taip pigiai. Mano žiūrėtos įmonės prašo apie 4k eur už maždaug 80 metrų..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dariau, gręžinį įrenginėjo Artva. Beje Jums gal paskaičiuota su siurbliu ir viskuo. Aš kaip buvau rašęs poste apie Vandens gręžinį ir čia, tik paties gręžinio įrengimas (t.y. 80 metrų gręžimas + dokumentai).

      Antra dalis bus siurblio montavimas, dažnio keitiklio montavimas ir visi kiti darbai paleisti vandenį į namą + dar reikalingi bus filtrai tikėtina.

      Panaikinti
  7. Sveiki,
    gal kur praleidau, bet kiek atsiėjo grunto tyrimai? Ta pati Geomira prašo 600€+ ir dar 2,5mėn terminai..

    AtsakytiPanaikinti