2017 m. spalio 12 d., ketvirtadienis

Statybos leidimas

Šiandieną gavau žinutę nuo architektės:

Sveiki, Audriau,

Geros naujienos. Jau yra visi pritarimai. Paprašiau, kad šią savaitę suformuotų statybos leidimą ir galutinai patenkintų prašymą. Drąsiai galite pradėti statybas.

Apėmė vidinis džiaugsmas, kad judame tikslo link, kad ir mažais žingsniukais. Šiek tiek istorijos kiek truko gauti statybos leidimą (chronologija):
  1. 2017.06.22 pasirašėme sutartį su architekte.
  2. 2017.07.28 jau buvome suderinę projektą galutinai su architekte ir buvo priduotas į info statybą.
  3. 2017.08.23 buvo atmestas projektas su keletų pastabų:
    1. Architektūriniai žymėjimai – kosmetinis;
    2. Elektros projektas – galvojome praeisime su magistraliniu projektu.
    3. Vandens gręžinio projektas – bandėme praeiti su nesuderintu projektu.
  4. 2017.10.02 architektė pridavė į info statybą patikslintą projektą (su trūkstamais dokumentais).
  5. 2017.10.09 savivaldybė užregistravo projektą (vėlavo, nes zavalas dabar, dauguma registruoja, kad šiais metais gauti A klasei leidimą) , ir numatoma patikrinimo data spalio 23.
  6. 2017.10.10 pats paskambinau į savivaldybę (Nes žinojau, kas tikrina projektą), labai gražiai paprašiau ir pažadėjo, kad paims ir sužiūrės (žinant, kad trūkumai nedideli).
  7. 2017.10.12 (šiandieną) architektė parašė, kad viskas suderintas:)
Įrašas labiau man pačiam, kad prisiminti eigą.

O jei kažkas skaitys ir ieškos architektės, tai kaip vyko darbas su ja – galiu rekomenduoti 110%. Architektė: Dovilė Aleknavičienė dovile@architekte.eu

Po to sukursiu atskirą vietą kur rekomenduoju meistrus ar kitus žmones, kurie prisidėjo prie statybų.

O kas toliau?
  1. Derinu jau Statybos darbų ir civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą (Manau rinksiuosi interrisk, nes jie paskaičiavo normaliausią pasiūlymą)
  2. Konstruktorius paruošė pamatų projektą, derinuosi su būsimais statybininkais (turiu tris atsirinkęs).
  3. Dar mastau pakelti sklypą, kad namas neliktų duobėje, bet visi darbai gali pristoti nuo orų sąlygų:) Kol kas kriulių kiekis nenormaliai didelis.


16 komentarų:

  1. Valio! ieskokit kad ir formalaus statybu vadovo ir registruokit statybu pradzia infostatyboje ;)
    Drauskites interrisk. Privalomassis draudimas kazkoks primestas formalumas, tai ir susitvarkykite formaliai. Ju prasomas 100 pinigu istirps bendroje samatoje, bet miegas bus ramesnis. Kitos bendroves uz ta pati formaluma praso 400-500 ir dar tampymosi su jais sociai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei yra normalus privaziavimas prie sklypo, tai veztis grunta ir ji stumdyti sklypo pakelimui manau kad ir toks oras tinka ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip. Tikrai valio ;) Registruosiu manau kitą savaitę, nes infostatyboje reikia pridėti dokumentą leidžiantį statyti, dar jį formuoja.
    Jo interrisk drausiu, nes jie vieninteliai paskaičiavo tvarkingai, arti jų buvo Gjensidige, visi kiti kosmisą arba neįgalus paskaičiuoti ;)

    Iki sklypo yra, bet į sklypą įvažiuoti reikia suformuoti kelią;) Tai ieškosiu dabar žvyro ir kitą savaitę manau galima bus organizuoti statybos aikštelės įrengimo darbus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tai kokias kainas pasiule? Mums gjensjedige apie 450 metams kalbejo, tuo tarpu interrisk uz 100 apdraude

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gjensidige berods 200 eur metams. Interrisk apie 10eur menesiui.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Neiškriskit tik, bet man Gjensidige paskaičiavo 2200 eur, nes namas SIP skydų:) Kooosmoooosaaas. Na bet gerai, kad yra Interrisk su 100 eur.

    Gerai, kad pas mus smėlynai, tai stovinčio vandens, kaip šianden mačiau žemaitijoje nėra, nebuvo ir nebus - Dzūkija pats geriausias kraštas pergyventi šlykščiausią orą.

    Sveikinimai!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ohoo Nenormalūs;) Na kad Dzūkija geras kraštas neabejoju, bet mano didžiausios simpatijos linksta link Žemaitijos;) (Nors pats gyvenu Vilniuje)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Svarbiausia, žinom, kas mums patinka:) Beja Interrisk iš pačio rekomendacijų ir pasirinkau.

      Panaikinti
    2. :) Jo. Netyčia juos atradau per Lietuvos Draudimo brokerės kažkokį darbų vadovą;) Apklausiau gal 8ias bendroves, gavau tris tik pasiūlymus .

      Panaikinti
  8. Fantastika! Kaip greitai susisukote - sveikinu :) Mūsų dar tik laukia tas statybos leidimo gavimo malonumas, kažkada kitais metais..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū. Labai laukiu pamatų. O dėl leidimo - būtinai priduokite šiemet projektą infostatyboje, nes kitais metais berods bus A+ klasė..

      Panaikinti
  9. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Autorius pašalino šį komentarą.

      Panaikinti
    2. ARnamai, jūsų patirtis tokia, kad dar neatskiriate, kur komentuoja žmogus tikrai besidomintis jūsų statybomis, o kur robotai stumdami savo prekes - tarkime prieš tai buvęs komentatorius siūlo rekuperatorius:) Trinti reklamą be jokio gailesčio! Pats blogo pradžioje troliams nuoširdžiai atsakinėjau:)

      Panaikinti
    3. Va;) Tikrai nesu čia patyręs;] Ištryniau. Šian per skubėjimą skaitau bet nesupratau kažkoks nerišlus tekstas;] Bet galvoju visko būna. O rekup reklamos net nemačiau, nespaudinėju ant kažkokių linkų;] Anyway būsiu atidesnis .;]

      Panaikinti
  10. Sveiki kai registravote statybų pradzia infostatyboje ar reikia nurodyti statybos rangova? Ką jei statoma ūkio būdu?
    Nes mūsų darbai prasidės šią savaitę :) Peržvelgus Jūsų statybas - puikiai sukatės :)

    AtsakytiPanaikinti