2017 m. rugsėjo 25 d., pirmadienis

Vandens Gręžinys (2 etapas)

Po sutarties pasirašymo – atsistojau į gyvą eilę, nes norinčių yra labai daug. 09.19 susitikau sklype su Artva darbuotojais, norėjo patikrinti kokia situacija su privažiavimu ir kurioje vietoje reikės gręžti gręžinį. Nieko papildomai rūpintis man nereikia, įvažiavimą pasidarys patys ir sutarta, kad 09.22 dieną bus sprendimas, kada pradės darbus, nes eilėje nemažai daug objektų, bet nemažai ir tokių, kur tiesiog technika negali įvažiuoti dėl šlapio grunto.
09.25 ryte pasiskambinau Artvai, patikslino, kad jau šiandienai darbai suplanuoti ir išsiųsta brigada gręžti gręžinį. Persidėliojau susitikimus ir per pietus išvykau į sklypą.
Veiksmas vyksta. Kaip buvo žadėję pasirūpino įvažiavimu:



Jau buvo išgręžta apie 40 m. Niekas nesnaudė. Trys mašinos, vienas gręžimui, kita veža grąžtus ir vandenį, trečia plautas smėlis ir PVC. Buvo suprantu ir eskavatorius, bet išvyko padaręs įvažiavimą ir iškasęs duobę vandeniui.





Čia trumpas video kaip veiksmas vyksta:



Prabuvau geras tris valandas, tai pragręžė iki ~70 m. Kaip tik panašėjo, kad jau aptiko tinkamą gylį. Jei randamas smėlis be priemolio, tada jau gerai. Pradžioje buvo suradę labai smulkų smėlį, sako reikia šiurkštaus (stambesnio), tai jis buvo aptiktas apie 70m. gylyje. Labai įdomiai matuoja – pragręžus, vanduo kelia į viršų gruntą ir pagal jį sprendžia. Pvz:






Kadangi turėjau grįžti į darbus, neteko matyti PVC vamzdžių montavimo proceso. Kiek aiškino daro labai paprastai, ištraukia visus grąžtus ir tada leidžia į apačią (juos klijuoja + kad būtų tvirčiau tvirtina kažkaip su varžtais).
Visumoje gavosi ~80 metrų gręžinys. Suleidus vamzdžius iš šono apipylė plautu smėliu. Po darbo nuvykau, jau darbininkų nebuvo, buvo tik toks paliktas gręžinys:)





Liko tik uždengtas vamzdis. Toliau jokios įrangos ir nieko nemontuosiu. Pasirodo sekantis etapas – turi atvykti kita brigada kuri išpompuoja vandenį iki tol kol jis bus skaidrus ir naudojamas. Pamatuos koks bus vandens debetas, išmatuos dar tiksliai gylį. Taip pat paims vandens mėginį tyrimams, derins gręžinio pasą ir darbai bus baigti. Paskutinis etapas – kada namas jau bus į pabaigą, reikės įrenginėti įrangą, siurblį ir kitus reikalus, o iki to laiko, bus tiesiog vamzdis, kurį reikės pasaugoti, kad niekas nenustumdytų ar nulaužtų per statybas;) aptversiu kai darbai bus baigti.


Trumpai tariant procesas įdomus, gaila, kad negalėjau sudalyvauti PVC vamzdžių montavime. Bet man sumontavo 125/140 (paskutiniai trys metrai). Pagal pirminį projektą buvo numatyta, kad gręžinys bus ~90-100 metrų. Tai kiekvienas sutaupytas metras – sutaupyti pinigėliai. Debetas kurį turėtų užtikrinti - ~2m3/h. Tačiau būna, kad gali rasti ir 8-10m3/h. Nuo to priklausys kokį siurblį montuoti ir ar pakankamai vandens, jei norėsiu suteikti prisijungimą kaimynams.

Gal turit kokių patarimų ko nepraleisti ar ko paklausti ar užsitikrinti? Gręžinio išpompavimo/debeto matavimo/gylio matavimo procese norėsiu labai dalyvauti, bet vėlgi, gali būti strioka su darbais. Įdomu ar gali jie kažkaip apgauti? Nes spėju šiuos duomenis deklaruos gręžinio pase?

Bendrai kaip visi darbai vyksta , vienareikšmiškai rekomenduoju Artvą. Visi procesai sustyguoti - vieni pardavinėja, derina sąmatas, kiti braižo projektus, treti tik gręžia (sakė berods 8 brigados yra), ketvirti išpompuoja vandenį, penkti jau montuoja įrangą:)




4 komentarai:

  1. Liuks. Tikėkimes, kad vandenėlis bus kokybiškas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kokybė bus jau po gerų 5 d.d.:) Bet geležies spėju neišvengsiu. Šian kaip tik darė išmompavimą, papostinsiu kaip kas vyksta;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Power Supply Titanium - Home / DIY Power Supply Titanium
    This kit includes 2018 ford fusion hybrid titanium all of your titanium ring standard, and high quality power supply Titanium. The Power titanium iv chloride Supply Titanium is your babyliss pro titanium flat iron premium replacement kit  Rating: 5 · titanium cerakote ‎4 reviews

    AtsakytiPanaikinti