2017 m. birželio 25 d., sekmadienis

Suradome architektę, įsigijom sklypą ir kiti reikaliukai:)

Senokai bebuvau čia užsukęs, bet nereiškia, kad veiksmas nevyko.

Kaip ir minėjau prieštai rašytam blog'e, ieškosime architekto.

Kaip vyko paieška?

Pažįstamų neturėjome, ką padarėm, išsiuntėme atsitiktinai internetu užklausas su trumpu klausimynu, nurodydami visiems vienoda informaciją (ko norime, tiek išplanavime, tiek kvadratūroje, tiek architektūrinėje dalyje ir pan.).

Pradėjo plaukti atsakymai.. Darbų kainų rėžiai stebino... Nuo... Iki... Lygiagrečiai prisiminiau, kad turiu kaimyną, kuris užsiiminėja statybomis. Susitikome ir su juo. Mielai dalinosi patirtimi, žmogus dirba statybose 16 metų, praėjęs visas grandis.

Tuo pat davė savo architektų kontaktus, ir rekomendavo individualiai susitikti ir aptarti norimus variantus bei sutiko pabūti už "prarabą" ir pilnai sukontroliuoti statybų eigą, pridavimą.

Tai internetinius atsakymus deja ignoravau, ir pirmiausiai susitikome su rekomenduotais architektais. Viso turėjome tris susitikimus ir vieną pabandėme susitikti ne rekomenduotų o tiesiog. Tai noriu pasakyti diena ir naktis, tiek noru dirbti, dalinantis idėjomis, tiek patarimais versus su "iš gatvės", kur atrodo noras, kad pasirašom kontraktą, o aš padarysiu ką pasakysiu. Gal čia mums taip susiklostė.

Tai galiausiai pasirinkome vieną architektę, kuri ne pati brangiausia, bet maloni, paprasta ir degė noru dirbti.


Kol derinome notarinę sutartį įsigyti sklypus, architektė savo ruožtu be sutarties su mumis padarė ne vieną siūlomą architektūrinį brėžinį, kad galėtumėm dirbti ir teikti savo norus pageidavimus.

Notarinę sutartį pasirašėme 20170622 dieną. Esame oficialiai žemės savininkai. Su architekte taip pat pasirašėme bendradarbiavimo sutartį tą pačią dieną, ir judame sėkmingai į priekį.


Trumpai tiek, kad nepasimirštų eiga užsifiksuoju:) Toliau stipriai dirbsime ties galutiniu architektūriniu projektu, bandysime kooperuotis dėl vandens gręžinio su kaimynais ir reikės jau daryti geologinius tyrimus dėl pamatų ir dėl nuotekų;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą