2017 m. gegužės 4 d., ketvirtadienis

Sklypas

Ilgai neteko ieškoti sklypo. Nusistatėme kriterijus pagal ką rinkomės sklypą:
1. Vilniaus miestas;
2. Komunikacijos (bent elektra ir dujos);
3. Netoliese viešojo transporto stotelė;
4. "Protinga" kaina;
5. Priimtina vieta, kad aplink būtų planuojama bendrija, o ne gyventi vienkiemyje;
6. Sklypas, kad nebūtų duobėje.

Na ir gal dar keletas kriterijų. Populiariausiuose rajonuose įsigyti namų valdos sklypą atbaidė kaina, kuri sakykime yra neprotinga ir perlenkta.
Internete apžiūrėjome gal tris, keturis projektus, kur galbūt panašiai atitiko mūsų kriterijus. Nuvykus į vietą, vizualizacijos:) vaizdas ir suvokimas ženkliai skyrėsi.

Nuvykus į kalvų terasų planuojamą gyvenvietę iš karto tiko ir patiko vieta. Praktiškai visi kriterijai atitiko bei dar vienas papildomas kriterijus Kalvų slėnyje gyvena artimieji, kur jau pilnumoje yra viskas įrengta.

Susitikome su pardavėju, išsirinkome sklypą. Sklypai po 7-8 arus. Tačiau per dvi savaites nuomonė pasikeitė t.y. keitėme sklypą iš vieno į kitą. Galiausiai nusprendėme, kad norėtumėm bent 12 arų. Tai su pardavėju sutarėme, kad norime pusantro sklypo.

Kaip ir sukirtome rankomis, pradėjome derinti sutarties sąlygas, pasirodo, kad atsirado namų vystytojai, kurie nori pirkti iš karto didesnį kiekį sklypų, kur iš karto vykdyti statybą pardavimui. Jie nusižiūrėjo į mūsų pasirinktą pusantrinį sklypą.  Bet pardavėjas/kvartalo vystytojas mums suteikė galimybę pasirinkti ne pusantro o vienas šalia kito du sklypus už gana gerą kainą.

Taigi nusprendėm įsigyti du sklypus po 7.5 aro, viso 15 arų.


Sklypo reljefas gana lygus.


O kas toliau?

Ieškome architekto. Pažįstamų architektų deja neturime, pagal rekomendacijas dirba kituose miestuose ir neužsiima per nuotolį derinti, tai teko padaryti mini apklausą..

Sekančiame bloge parašysiu kaip sekėsi ieškoti architektų ir ar pavyko išsirinkti..

Atviri klausimai... Ar užtenka tik Projekto plano, ar kartu reikia ir konstruktyvo, ar nuotekas/vandens gręžinį patikėti architektui ar derinti su tuo, kas atliks tuos darbus. Lygiai tas pats ir su vėdinimu/šildymu. Nesinori susiprojektuoti, bet kai ateis ta diena, kada reikės įrenginėt, specialistai padarys savo projektą, kurį rekomenduos.


2 komentarai:

  1. gaila to medzio israuto :( ne viena desimtmeti toki reiktu auginti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ;) Net nežinau tiksliai kieno sklype jis ten paguldyts:) Ar mūsų ar kaimynų. Kol kas visa gyvenvietė beveik plynas laukas ir kaip sakot reikės nuo nulio visur medžius auginti;)

    AtsakytiPanaikinti