2019 m. gegužės 1 d., trečiadienis

Betoniniai vidaus laiptai

Toliau bandau prisivyti esamą statybų stadiją, bet tuo pačiu ir nepraleisti kažkurio etapo.

Trumpai aprašysiu apie betotinius laiptus, kaip kodėl kokie kiek ir pan.

Jau dengiant stogą pradėjome ieškoti, kas gali išbetonuoti laiptus į antrą aukštą. Nusprendėm betonuoti ir apdirbti mediena (Pakopos ir papokopės).

Per pažįstamus susiradome laiptininką tokį Joną. Pasikvietėme į objektą. Apžiūrėjo, paskaičiavo. Atrodė tikrai protingai kalbantis, labai atkreipiantis dėmesį į smulkmenas, bet ne pigus. Kaina apie 1700 Eur.  Po derybų sutiko iki 1600 nusileisti.

Atrodo brangūs, bet mes norėjome atsikartojančių laiptų. Atsikartojantys laiptai reikalauja ženkliai daugiau darbo ir kruoštumo. Iš abiejų pusių atsikartojimas laiptas. O noras pas mus buvo todėl, kad laiptai matomoje vietoje ir kad jie būtų interjero akcentu.

Čia kad įsivaizdavimui kuo skiriasi paprasti betoniniai laiptai ir atsikartojantys (nes man buvo naujiena):

Atsikartojantys (foto iš interneto):



Neatsikartojantys - standartiniai (foto iš interneto):



Mūsų laiptininko reikalavimas buvo, kad būtų būtinai uždengtas stogas - kad apsaugoti nuo lietaus ir kad būtų sudėti langai ir durys, kad jam medžiagų neišvogtų. Atrodo logiškai skamba. Tai pradėjome tartis gal gegužės mėnesį. Pradėjus dengti stogą - vėl skambinome ir norėjome tartis kada galime pradėti planuotis darbus. Tai žmogus sako, daug darbų, į tą pusę važiuoti nelabai norintis, nes lyg kalbino mano kaimynas bet nukėlė, bet galiausiai sako paskambink kai liks savaitė kažkaip susiplanuosime.

Po pokalbio, kitą dieną, su žmona kaip tik užsukome pas draugus į svečius kurie neperseniausiai įsirengė namus. Proga apžiūrėti. Viskas gražu, bet su laiptais korekcijų kažkiek yra ir patys draugai pradėjo pasakoti, kaip nepasisekė su laiptininku, kiek pridarė broko, nepripažino, taisyti nesiteikė. Mes kažkaip ir užsiminėm, kad turime jau kas lies laiptus ir tuo pačiu darys apdailą po to, tai sakom toks Jonas, malonus, gražiai šneka. O draugai sako, pas mus irgi Jonas buvo. Nu sakau negali būti, kad tas pats ;) Susitikrinom numerį.. Akurat visiškai netikėtai išsikalbėjom ir atradom bendrą meistrą. Draugai irgi minėjo, iki kol negavo pinigų buvo lyg šilkinis, o po to...

Po vizito pas draugus, noras dirbti su Jonu praėjo. Paskambinau Jonui ir pasakiau, kad buvome pas draugus, kur darė jis laiptus ir kokia situacija. Pirmas dvi minutes teigė, kad negali būti, nieko neatsimenantis, po to ieškojo kitų kaltų, kad kiti meistrai pridarė ir pats turėjo daug užsakymų. Pradėjo lyst galai. Tai pasakiau, kad paslaugų atsisakome ir nepirksime.

Kaip tik kitiems draugams irgi išbetonavo laiptus panašius kaip mes norėjome. Davė kontaktą. Sutarėm apžiūrėti, išsimatavo - kaina po derybų 1400 Eur, gali padaryti už savaitės/dviejų. Svarbu, kad stogas būtų.


Baigė dengti plėvelę stogui ir 2018 08 07 atvyko meistrai. Dirbo tryse ar keturiese. Keletas foto iš statybos aikštelės:










Tai per vieną dieną sumontavo karkasą, ir antrą dieną 2018 08 08 baigė darbus. Išbetonavo ir paliko kažkur porai - trejetai sav. kol gerai sustings. Po to tik nuimami visas karkasas.







Po betono išliejimo jokio grožio nematysi. Betonas ir karkasas. Kiti darbai vyko lygiagrečiai, ir laukėme kol gerai išdžius ir galės nuimti karkasą.

2018 09 04 jau buvo sutarta, kad atvyks montuoti langus, tai tą pačią dieną sutarėme, kad nuimtų ir laiptų karkasą, kad būtų patogu išnešti plokštes per langus :)





Nuėmė karkasą. Juvėlyriškai tikrai nėra atlikta. Kėlė įtarimų laiptų storis, bet kiek po to buvo kitų tos srities meistrų, patikino, kad viskas ok, kad nesugrius ir viskas bus ok. Pastabų laiptininkams šiems turėčiau dėl kruopštumo, bet kaip apdailininkai sakė, vistiek juos reikįs šlifuoti, tvarkyti vienaip ar kitaip. Dirba operatyviai, nes tikėtina turi labai daug objektų.

Tai kaina ne kosminė, viena iš mažesnių, iki šiol eksplotuoju, dar įtrūkimo ar kažko nesimato, nesiūbyoja viskas ok:)

Ar rekomenduočiau - galėčiau duoti kontaktą jei kažkam reikėtų greitai ir tikrai nebrangiai. Jei būtų buvę paprasti laiptai - neatsikartojantys - kaina apie 950 Eur. Viso 18 pakopų.

Apie laiptų apdailą - kokia ir pan. Bus vėliau, kai dasivysiu eigą (dar šiai dienai nėra sumontuota, bet užsakyta ir laukia savo eilės už gero mėnesiuko).


10 komentarų:

  1. Šaunus laiptai. Gerai, kad išvengėte nemalonios patirties su laiptininku. Tokie meistrai kaip Jonas, po kelių metų galės raukt biznį, nes nebus kas tokius samdys :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Siūlau paviešinti Jono numerį, kad ir kiti nepasimautų. Padėsit kolegom besistatantiem išvengt problemų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau būtų neetiška. Priežastis, kad man pačiam nedarė, tik mačiau savo akimis kaip kitiems darė (draugams). Tik pasidalinau istorija, galbūt žmogus susiėmė ir pan.:) Aš labiau pateikiu tik rekomendacijas, kur tikrai man patiko/tiko dirbti su žmonėmis. ;]

      Panaikinti
  3. Ar armatūros tinklas viengubas?

    AtsakytiPanaikinti
  4. tie atsikartojantys iš išvaizdos taip ir norisi sakyti, kad prieštarauja fizikai :)
    na, bet jei veikia, tai pagarba architektūros sprendimams. Grožio tikrai prideda, tik jei bus atviri - tai ir dvigubai apdailos, ir dar keli kampai vaikų galvoms :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu. Grožio prideda - ir tada kai jie yra atviri. Dėl kampų - žinom čia ne pats geriausias sprendimas. Bet jei metaliniai laiptai - tie kampai irgi nelabai čiotki, o grožio man ten iš vis nėra ;] Žiūrėsim kaip "nešiosis" ir kaip pasidarys apdaila ;]

      Panaikinti
  5. Gražus dalykas, bet kaina... Na rinka kainą nustato.
    Rodos vietomis nesuvibruotas betonas. Ar jie vibratorių išvis naudojo? Atviram betonui jis būtinas, atrodo. Likusias poras gal galima užglaistyti betonu? Ar dengsit kažkaip?
    Ir kam tokia aukšta pirma pakopa? Ar pirma dar bus pridėta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaina taip... Dabar mane baugina bet koks menkniekis kainuoja tikrai daug... Bėda, kad pats negalėjau dalyvauti visam procese, darbe turiu būti. Tai ar naudojo ar ne - sunku pasakyti. Vietomis buvo kelios poros, ir jas užtaisė vėliau. Pirma pakopa aukštesnė, atmatuota čia nuo to, kiek kelsis grindys. Pirma buvo laiptai, po to nulinė kanalizacija, elektra, tada lyginama grindys, šiltinama ir betonuojama. Tai grindyse pas mane +30 EPS100 ir steške ~7cm. Tolimesniuose įrašuose matysis ;]

      Panaikinti