2017 m. rugpjūčio 10 d., ketvirtadienis

Grunto tyrimas + ESO + Infostatyba


Na šiek tiek apie grunto tyrimą. Jau prieš gerą mėnesį buvau apsiklausęs keletą geologų, kurie daro grunto tyrimus. Pasilikau du variantus - Geomira (www.tiriamegrunta.lt) ir Vidmantas Vaitiekūnas. Kaina šiek tiek geresnė buvo pas Vidmantą, nes jį buvo rekomendavę, kad kažkada labai senai buvo daręs tyrimus ir pusę velnio. Prieš atostogas nusiunčiau sklypo nuotrauką, užtrauktą ant topo su koordinatėmis, ir atrašė, kad ok. Pažymėjau, kad po atostogų susisieksiu ir norėsiu suderinti laiką, ir kartu sudalyvauti procese. Po atostogų grįžau, skambinu - paaiškinu kas ir kaip, kalba kaip pirmą kart girdėtų, po to staiga, tai turbūt jau atlikti tyrimai, galiausiai pasakiau, kad buvau išsakęs lūkestį dalyvauti tyrime, tai sako reikia čia perderinti ir perduos mano numerį kažkam.. Kilo įtarimas. Nuvykau iki sklypo ar ten tikrai nebuvo kokios technikos (labai matosi), panašu nė kvapo. Po dienos skambinu vėl, sakau tai kada galima tikėtis, kada galima susitarti, nes noriu planuotis laiką. Atsakymas - niekas čia nieko nederina, pasakysiu, kad iš vakaro paskambintų ir praneštų. Jau man tas bendravimas labai netiko ir nepatiko, jokių garantijų, kažkam perduoda, pasirodo dirba ne pats, o kažkam atiduoda. Ta proga susisiekiau Geomirai, vyrukas atsiliepęs iš kart sako, taip mes bendravome prieš mėnesį, Jūs domėjotės. Sutarėme, kad darbų turi beveik savaitei į priekį ir rekomendavo, kad po nepilnai savaitės susiskambinti ir suderinti tikslų laiką. Tuo metu parašiau el. paštu Vidmantui Vaitiekūnui, kad jo paslaugų atsisakau, ir neplanuoju laukti dar neaišku kiek ir galiausiai "likti ant ledo". Tai jei kažkas klaustų ar rekomenduočiau šį pilietį - tikrai ne. Nebent Jums tinka patinka neapibrėžtumas, neaiškumas ir laukimas be jokių žinių (apie pažadus reik pamiršti).

Kaip toliau sekėsi su Geomira? Kaip ir tarėm susiskambinome pirmadienį, ir sutarėme, kad tyrimą atliksime ketvirtadienį į darbo pabaigą. (Man tik ši diena ir tiko). Ketvirtadienį ryte sulaukiu skambučio, kad niekas ar nepasikeitė, susimatome apie 16, bet vykstant į objektą dar paskambins. Kaip sakyta, ~15h skambutis, su informacija, kad jau vyksta, truks apie 1h + neskubėti, nes susižymės GPS koordinates ir pradės tyrimus. Du gręžiniai+zondavimas.

Objekte buvau ~16:15, vyrukai jau buvo pradėję darbus.  Dirba dviese, labai profesionaliai, viską paaiškina, atsako į rūpimus klausimus. Laikas tiesiog sprogo. Truko ~2h su trupučiu, ir tyrimai jau done.

Kas nudžiugino, kad rezultatai/ataskaita bus pateikta po savaitgalio, bet kadangi 08,15 nedarbo diena, tai sakiau, kad ir po išeiginės man tiks. Pinigėlių neprašo iš anksto, atsiskaitymas po pilnos ataskaitos.

Ar rekomenduočiau? Tikrai taip.
Keletas foto, video iš šios dienos:

















Trumpai ką pakomentavo. Gruntas tikrai neblogas. Viršuje vyrauja žvyras, o giliau smėlis. Poliniams pamatams reikės apie 3metrų gylio, bet detaliau kai bus ataskaita paskaičiuos jau konstruktorius:)


Kas dar nutiko per paskutines dienas nuo paskutinio blogo? Vystytojas pranešė, kad greituoju būdu reikia gauti iš ESO sąlygas dėl elektros įrengimo. Buvau nustebęs, supildžiau visą info per manogilę, ir nepilnai per 3 d.d. - techninės sąlygos pateiktos. Toliau sąlygas atidaviau vystytojui, jie parengs projektą ir elektra tikėkimės per gerus porą mėn. jau bus ant sklypo ribos. Galios 15kW bus pilnai pakankamai:)

Kadangi architektė atostogauja, tai būdamas cekavnas, pasiskambinau į info statybą, sužinojau koks projekto statusas, ir gavau kontaktą, kas tikrina mūsų projektą. Susisiekiau su moteriškaite iš Vilniaus savivaldybės - tai labai maloniai bendravo, viską paaiškino. Nori nenori reikės padaryti keletą patikslinimų, bet gana smulkių, nebuvo sutikimuose tam tikro brėžinio, sklypo ribų planus įkėlė be parašų (ne tuos buvau nuskanavęs) ir architektei reikės pakoreguoti informaciją ant brėžinio, kad galima būtų paskaičiuoti toliausiai nutolusi namo kontrukcija, sienos storis ir pan;) Tai labai tikiuosi, kad patikslinimai bus minimalūs ir teks pradėti statybas vieniems iš pirmųjų.





20 komentarų:

  1. Sveiki.I estatytojus.lt pasiprasykite, bus daugiau skaitovu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kur gi jusu blogas dingo,ar cia as grybauju ir negaliu jo surasti?

      Panaikinti
    2. Oi neklauskit geriau. Dukrytes mylimiausios pasidarbavo, rasiau nauja irasa ir palikau pc atidaryta :) su zmona patiket negalejom, sedi mergickos multikus ziuri, o blogerio nebera. Visas triusas perniek. Is naujo pradet rankos nebekyla.
      Gavom statybos leidima.
      Apsidraudem statybas Ergo bendroveje.
      Issigrezem polius patys.
      Pasamdem Edvina irengti nuotekas (A-namui dare)
      Svaistes kubinukas stovi dabar pas mus.
      Del lietingos vasaros ir laiko stokos (nes pas pati santechniniu objektu kruvos)tai samdem brigada rostverkui irengti.
      Patys nusitepem rostverko viduje isorines sienas ir virsu : mastika webwer tc915, prilydem danga Icopal Siplast Foundation Speed Insulation SBS ...
      Pagrindines magistrales kanalizacijos paklojau,kad maziau kasimo butu veliau,kai jau zmona apsispres 100 proc kur pas ja kas bus.
      Dar reikia is vidaus apsisiltint rostverka ir uzsipilt smeliu. Truksta 24 valandu paroje ziauriai..ir gero oro.

      Panaikinti
    3. O velnias.. aš įsivaizduoju, kad rankos tikrai nebekyla. Yra reikalų.
      Tuo pačiu dar pasitikslinsiu dėl draudimo, čia kuriame etape reikalinga draustis ? Kada einama į banką? ar šiaip yra kažkokie reikalavimai?
      Ačiū

      Panaikinti
    4. Apsidraudi gaves statybu leidima, dabar privaloma visiems drausti statybas. Gaves leidima,pranesi apie statybu pradzia info statyboje ir statai, jeigu atvaziuos patikrint per statybas ir nebus draudimo - Bauda. Priduodant nama irgi jo prasys, nepriduosit namo,be draudimo. Draudzia 2 metams,po to pratesia,jeigu reikia.Ergo draudzia nuo 100 000,o LD nuo 90 000 statybas, civiline 45 000. Ir nesvarbu, kad tu jiems sakai, kad pasistatysi uz pvz 60 000 nama iki pridavimo. Mums 180kv namo draudimas 325 Eur 2 metams.

      Panaikinti
    5. Ačiū Jan.
      O dar pasitikslinti - čia draudimas statybų ir ką jis draudžia? Gaisro atvejus? Apipylimą? Vagystę? ar kažką kitką?:)

      Ar čia tas pats, kai eini į banką paskolos ir tada irgi privalai drausti statybas;)?

      Panaikinti
    6. Statybos darbu ir civilines atsakomybes privalomasis draudimas daraudzia tik nuo sunaikinimo staigaus ir netiketo :D vienu zodziu pinigai i bala. BET be jo niekur. Jei sudegs pvz: tada draudiminis ivykis, bet jeigu sugrius (tai statybu brokas ir jau nedraudiminis ivykis) reiskia padavinek statybininkus ar konstruktoriu,ar geologus i teisma..ieskok pats kaltu vadinasi. Civiline, tai jeigu kaimynui per savo statybas padarysi zala tai 45 tukst draudzia..bet prasideda vos ne 3000 tukst isskaitos ir pan.
      Pasiskambink statybu inspekcijai,jie paaiskins geriau kodel privaloma, o draudimu issiklausinek, kas draudiminis ivykis kas ne. Ai grauzikai jei sugriaus -isiveis name irgi nedraudiminis.
      Vienu zodziu sudas..bet privaloma. Kas su bankais nezinau,nes kolkas statomes is savu lesu. Bet manau banke lieps savo darudimu dar apsidraust sito privalomojo nepakaks.O gal ir ne,tikrai nezinau.

      Panaikinti
    7. Supratau. Būtinai pasidomėsiu. Pasidalinsiu informacija bloge kai tik susižinosiu iš visų, tiek iš inspekcijos, tiek iš banko tiek iš draudimo bendrovės;) Nes kolegos perklausiau, kuris statosi namą dabar, minėjo, tik vieną draudimą draudėsi per banką ~40 Eur/metams. :)

      Panaikinti
    8. Cia galioja tiems,kas gavo statybu leidima nuo sausio menesio ir stato ukio budu.

      Panaikinti
  2. Sveiki, o kaip diena taip naujiena;) Ačiū už informaciją. Būtinai ten įsikelsime:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei nepaslaptis, kokia sutarete tyrimu kaina? Pats kai dariau apklausa ir rinkaus tyrejus, tai gavau pasiulymu, kuriuose kainos skyresi dvigubai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mokejau 220 Eur. Kainos uz ta pati buvo dauguma apie 300 Eur. Bet konkurencija dabar gana didziule.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 2014 pas Vidmantą kainavo 150€ už 3 taškus. Infliacija... :)
      Padarė norm.

      Panaikinti
    2. Tai kad ir 2014 kainų visokiausių buvo. Aš berods 700 litų mokėjau. Bet buvo pasiūlymai ir už 900 ir už 1200.

      Panaikinti
  5. Nesigirsiu bet man padarė už 70 € firma GPC. Prašiau tirti inžineriniams tinklams tyrimą ir tuo tyrimu architektui užteko pridavimui info statybai. Dėl pačio grunto patikėkite visi prašo statinio zondavimo nors niekam nereikalingas, geras architektas ar konstruktorius viską nustato ir iš paprasto tyrimo. Ir dar papildysiu nustato sukaupu, kur paskui reikia viska paciam mazinti ir armaturos diametrus ir plocius tarp siju ir GB ziedo nuansus. Tiesiog pasidometi ka kiti raso, kaip stato ir kuom grindzia pats nusprendi ir pats pradedi suprasti statybos ipatumus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir kodėl tokie komentarai būna rašomi tik visiškų anonimų... matyt ir pats supranti, kad nelabai teisingai galvoji.

      Panaikinti
    2. Brangokas statinis zondavimas 90% atvejų tikrai nebūtinas. Lietuvoje geri gruntai.
      Bet tikrai daroma viskas, neskaičiuojant kliento pinigų. Architektai, žinau, užsimeta bent +50% stiprumo tuom atveju jei kreivarankiai darbininkai ką nors pamirš o priežiūra nesužiūrės. Tad jei pasitiki statybininkais, tikrai galima ir pamažinti medžiagų, tyrimų.

      Panaikinti
    3. Atsiprasau, kodel anonimiskai parasiau- gal buvau atsijunges nuo savo gmail acc.
      Kas taupo tai tas supras mano zodzius bestatant ;)

      Panaikinti
  6. Grunto tyrimo infostatybai nereikia. Čia pats arba nori arba ne. Kiek teko domėtis yra tokių atvejų, kai kaimynai padaro grunto tyrimą, ir statytojai daro prielaidą kad ir pas Juos tas pats, o pasirodo yra koks smėlis ar net vanduo tame pačiame gylyje ir tada jau statybos išbrangsta ne 200 Eur. O jei normalus konstruktorius, manau jis priešingai remiasi geologija ir projektuoja pagal tai, o nebandydamas užsimesti. Bet čia mano nuomonė.

    P.s. Taip pat skaičiau (bet nesu ekspertas), kad tiesiog grunto tyrimai (gręžiniai) be zondavimo neturi prasmės. :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o kur būtų galima plačiau pasidomėti apie investicijas, kad būtų grąža ir kažkiek susikauptų pinigų namo statybai?

    AtsakytiPanaikinti