2017 m. rugpjūčio 15 d., antradienis

Geologinių tyrimų ataskaita + du klausimai Jums dėl pamatų

Buvo žadėta geologinių tyrimų ataskaitą pateikti 08.16 dieną, bet paskambino šiandieną ir ataskaita jau buvo paruošta. Super operatyvumas ir punktualumas. Jei kažkam reikės kontaktų – rekomenduoju www.tiriamegrunta.lt (Geomira), Mindaugas.

Taigi dalinuosi tyrimo rezultatais.
Sklype buvo išgręžti 2 gręžiniai iki 6,0 m gylio ir greta atlikti statinio zondavimo bandymai iki 2,6-6,0 m gylio. Gręžimas buvo vykdytas sraigtiniu metodu.

Pats tikrai nesu ekspertas, kad teisingai perskaityti ataskaitą, ją išsiunčiau konstruktoriui, kad kai turės galimybę, kad jau pradėtų darbus projektuojant pamatus ir kitas namo dalis. Kiek žodžiu paaiškino, vandens nerado, o poliai pamatams galėtų būti apie 3m. Bet konstruktorius patikslins.

Išvados kurios pateiktos ataskaitoje:


Tyrimų rezultatai iš ataskaitos (iškirpau iš ataskaitos):








Du klausimai Jums:

  1. Kadangi sekantis etapas bus pamatai, jau pradėjau rinktis kontaktus pagal rekomendacijas. Jeigu kažkas iš Jūsų turite ir galite kažką rekomenduoti, kas Jums atliko darbus gerai ir labai gerai, būčiau labai dėkingas už juos.
  2. Kaip geriau planuotis darbus – ar konkursuojantis „pamatistus“ darbui, o  medžiagomis rūpintis pačiam ar nuo A iki Z viską atiduoti pamatų meistrams? 

27 komentarai:

  1. Šaunu, panašu, kad pakaks nedidelio gylio polių, nes jau nuo 2m prasideda pakankamai tvirtas gruntas. Dėl darbų planavimosi tai daugkas priklauso nuo jusų situacijos. Atidavus viską brigadai, sutaupysit savo laiko, per kurį tikėtina uždirbsite pinigus, kuriuos tai pačiai brigadai ir sumokėsite. Bet tikėtina, kad viskas vyks sparčiau, nei organizuotumėte dalimis pats.

    AtsakytiPanaikinti
  2. uzsakyti betoną nesunku. spėju pamatistai vistiek yra atmušę kainas ir laimėti nepavyks. tikrai bus poliai+rostverkas? nebus plokščio pamato? aš pirtelei dariausi polius, ir po viso darbo rinkčiausi plokščią pamatą. darbo su poliais ir rostverko įrengimu tikrai nėra mažai, o realiai turi tik sienoms pagrindą. pats pagrindas namams lieka tuščias (teisingiau smėlėtas).
    poliams su rostverku įrengti imkit komandą, nes jie turi medžiagas (skydus) daugkartiniam rostverko įrengimui, pigiau nesugebėsi prasisukti niekaip.
    plokščio pamato įrengimui paruošimo darbus galima ir pačiam darytis, arba samdytis pagalbinius, nes kolkas firmos už plokščią padą prašo daug. bet čia kol kas. derybos gali pakeisti situaciją :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,

      Kazkur radau komentaruose kad radote labai geras kainas ruukki skardai. Gal galite brukstelt email savo?

      Panaikinti
  3. Ačiū už komentarus.

    @Aiwanecro: dėl poliai+rostverkas, nesu tikras. Pasitikiu konsturktoriumi ir pasidalinsiu koks sprendimas bus.
    Tikrai, kad įrengimui samdysiu visą komandą darbams, dėl medžiagų galvoju pasilyginti dar.
    Kol pavyks pastatyti dėžutę su stogų, manau bandysiu samdyti darbo jėgą, o kai prieisime prie vidaus apdailos, tada jau galėsiu ir aš pasikrapštyti, su elektra, plytelėmis ir pan:) (ką kada teko daryti)

    AtsakytiPanaikinti
  4. peržiūrėjau planus, tai dviaukščiam monolitui architektas tikrai rekomenduos polius, na o inžinierius gal ir galėtų apskaičiuoti plokščio pamato konstrukciją, bet be abejo darys su atsarga, ir jis bus tikrai riebus :) spėju bus poliai. polius dariau sau pats - nesunku, svarbiausia gerai išsiskaičiuoti kraštines. kuo tikslesnis rezultatas, tuo lengviau vėlesniuose etapuose. rostverką dariau pats - dabar tikrai atiduočiau komandai darbą, nes pas juos lengvai surenkami ir nurenkami karkasai. išvada - išsirenkat antrą pagal pigumą komandą, ir problema išspręsta - galite užsiimti svarbesniais klausimais. pamatai - labai standartinis sprendimas, ir nėr ten ko daug smulkintis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Supratau. Aš manau, kad irgi rekomenduos polius;) Būtinai pasidalinsiu:)
      Kadangi nesu niekada daręs tokių darbų ir jei reikėtų pačiam polius darytis, ar rostverką, tikrai sugaisčiau nemažai laiko.
      O labai didelis noras yra kaip įmanoma greičiau pastatyti dėžutę ir uždengti stogą, o tada jau galiu sau po darbo ar savaitgaliais kuistis:) Bet kur bandysiu panaudoti savo įgūdžius, tai derėtis;)

      Panaikinti
  5. Oraganizuotis viska paciam vienas juokas ir malonumas,kelis kart pakeli rageli-paskambini, kompe suvedi i paieska-issiunti uzklausas..vualia viska turi.
    Viska susiorganizavau pati, nuo eskavatoriaus iki siuo metu jau blokeliu (iki smulkmenu viska viska ).
    Del pamatistu tai,jie uzsidirbs is medziagu kaip reikalas is taves. Karkasus ir xps pats tikrai gali isigyti. Polius pasidaryti paciam zymiai pigiau, nes cia ju duona...lengvi pinigai. Vat rostverkas tai jo,laiko uzima ir klojiniai nepigus- yra ka veikt..cia jau verta moket uz darba.(bet ne faktas kad idealiai padarys, pvz kaip Rolando namui,ir mums taip pat :( echh geriau ir toliau patys darytume)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu. Tokie darbai man patinka;) Domėtis, derėtis, klausinėti ir lyginti.
      Aš labai tikiuosi, kad konstruktorius pateikęs pamatų projektą, ten bus aiškiai parodyti ko ir kiek reikia;) Principe visada prasikonkursuoju kiekvieną dedamąją ir tada lyginu:)
      Statybininkai ir tikėtina dažniausiai pateikia samatas kiek už medžiagas ir kiek už darbą. Svarbu aiški detalizacija:)

      Dėl polių/rostverko - tikrai man pačiam būtų per sudėtinga:) Niekada gyvenime nesu daręs nieko panašaus, o kas yra rostverkas sužinojau prieš porą mėnesių:)

      Panaikinti
  6. Jeigu patys rūpinsitės viskuo, jaučiu pareigą įspėti dėl klojinių nuomos. Prieš metus nuomavausi ~11 bėginių metrų klojinius iš PERI (čia viena rimčiausių kontorų rinkoje). Viskas super (projektas, aptarnavimas, konsultacijos, pati įranga ir kt.), TAČIAU atsiskaitymo ir užstato sąlygos žvėriškos - iškart turi pasirašyti 3.000 EUR vekselį ir sutartyje įsipareigoji jeigu negrąžinsi, sumokėti naujos įrangos kainą - mano atveju 10.000 EUR. Ir čia tik ~11 bėginių metrų. Namui reikės ~4 kartus daugiau. Bet čia PERI, gal pas kituos nuomotojus sąlygos adekvatesnės.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Beje, karkasą atraminei sienelei (tapatu rostverkui) surinkome trise rankomis per 1 dieną, pradėjom 7:00 ir baigėm 21:00. Armatūrą rišome rankutėmis, be jokių spec. įrankių. Per tą pačią dieną buvo ir išstatyti klojiniai. Darbą lėtino tai, kad sienelė yra lenkta, o klojiniai buvo stačiakampiai skydai. Turint pagamintus rostverko karkasus 3 dirbančių žmonių komanda standartinio dydžio namo rostverkui turėtų užtekti ~4 dienų. Bet čia su sąlyga, kad darai ne pirmą kartą.

      Į ką dar reiktų atkreipti dėmesį - nusimatykite 1 dieną 2 žmonių darbo tiems klojiniams išvalyti (jeigu patys nuomositės). Kai savo atveju pasirašiau ant tokių sąlygų, nekilo ranka klojinius grąžinti blogesnės būklės negu buvo :) Krapščiau vienas visus klojinius beveik visą dieną.

      Panaikinti
    2. Ačiū Rolandai. Kiek skaičiau blogų, tai rekomenduojama būtinai nuomotis arba rinktis darbininkus kurie dirba su klojiniais. Galiausiai klojinių nuomos kaina gaunasi gana panašiai kaip klojinius gamintis pačiam įvertinus laiką, kokybę ir pan.

      Pats kodėl nedarysiu, nes neturiu tų dar 3ių žmonių:(, plius kaip ir minėjai jei darai ne pirmą kartą. Man svarbu susižinoti realias darbų kainas ir kaip įmanoma geriau prakonkursuoti medžiagas.;)

      Panaikinti
  7. Kas liečia medžiagas - pereik per prekybininkus, susižiūrėk sąlygas, sudaryk su vienu sutartį. Gausi geras nuolaidas daugeliui prekių vienoj vietoj. Ir statybininkai galės "į sarašą" imti, kai ko reikės. Nereiks pačiam lakstyt.


    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Irgi mintis. reikės pasidomėti. Tik esu toks, kuris mėgsta lyginti tas pačias prekes bent 3ose vietose (jei yra galimybė). Neretai pasitaiko, kad vienoms gauni super kaina, bet už kitas tenka permokėti.

      Panaikinti
    2. Aš ir mėgstu. Stambesniem pirkimam kainas visad pasilyginu. Ir kol kas daugeliu atvejų (blokeliai, neoporas, vata, osb, armavimo tinklai...) laimi vienas tiekėjas.

      Su smulkme įsivažiavus statybom dažnai jau nebebūna laiko. Ypač jei statybininkai papuola per daug į priekį neplanuojantys.

      Šiaip samdant statybininkus griežtai apsibrėžkit kokios medžiagos ir įrankiai/įranga kieno. Buvo brigada pas mane, kuri ir pieštukų nepasikuklino paprašyt darbam prasidėjus:)

      Panaikinti
  8. Blokelius pasiule pigiausiai Uab Alnida.
    Finnfloam xps BAUEN IR LEMORA PO 99-100Eur uz m3
    Armaturos karkasus Vygantas 8-652 51512 Kirtimu g.
    kolkas tiek.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki. Dėl polių ir rostverko parašiau kelioms firoms, tai kaina kai kur.skyrėsi trečdaliu. Sutariau su viena brigada, tai polius išliejo per vieną dieną (armatūra, technika, betonu rupinosi jie). Po keliu dienu prades surinkimėti klojinius. Kolkas kokybė 7-8/10. Nepataikė 3 iš 41 polių į ašį, tad padarė šalia papildomus. Jei rostverkas gerai padarys, galėsiu rekomenduot.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pats uzsiimu poliu paprastu ir cfa irengimu tai net neisivaizduoju kaip galima taip nepataikyti i asi. matyt grezejai daugiau ruke nei greze.

      Panaikinti
    2. Po darbų - būtų smagu, kad pasidalintumėt kontaktais. Mane bendrai domina Vilniaus m.:)

      Panaikinti
    3. Sveiki, pataike i stambius akmenis ir taip gavos.
      Jau rostverka isliejo, esu ziauriai patenkintas. Matmemys idealus. Kiek zmoniu, kurie supranta ziurejo, sake labai gerai padaryta. Pats nuvaziavau paziuret pas kolega kaip padaryta tai nera ka lygint 😃
      Galeciau ikelt foto, bet nemoku.
      Jei reikes, galesiu kontaktais pasidalint. Nenoriu cia reklamuot be reikalo 😃

      Panaikinti
    4. Manau jei gerai padare ikelkit kontaktus! Buciau dekingas!

      Panaikinti
    5. Tel. +37062096270.
      Is Kauno jie, bet jei atvaziavo iki manes, atvaziuos ir i Vilniu

      Panaikinti
  10. Audriau, jau kalbėjote su projektuotoju dėl preliminaraus polių gylio? Kokia jo nuomonė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja ne:) Šiandieną dar parašiau konstruktoriui, ar preliminariia galės įvertinti. lauksiu žinių. Konstruktorius žadėjo pradėti dirbti rugsėjo pradžioje/viduryje. Laukime šiek tiek:)

      Panaikinti
    2. Konstruktoriaus nuomone, kad sutilpsim į 2,5-3,0 m. Bet reikia padaryti skaičiavimus tada bus aišku. Nes pagal vieną gręžinį užtektų ir apie 2,0m pagal kitą gali ir iki 3,0 būti.

      Lauksiu rugsėjo pradžios, kada pradės darbus:)

      Panaikinti