2017 m. liepos 26 d., trečiadienis

Projektas į pabaigą ir suplanuoti sekantys veiksmai


Beveik dvi savaites nieko nerašiau, bet nereiškia, kad niekas nevyko.
Toliau intensyviai darbavomės su architekte. Panašu suderinome projektą iki galo. Namo plotas gavosi 199.45m2. Architektė pataisė visas vietas, kurias norėjome koreguoti, ir šį vakarą jau gavome beveik pabaigtą bylą, kurią priduos infostatybai.

Ko dar reikėjo projektui:
1. Nuosavybės dokumentų;
2. Sutikimo kaimyno (ant sklypo ribos statant);
3. Vilniaus Vandenų atsakymo, dėl to, kad nėra galimybių įrengti nuotekų ir vandentiekio ir turiu teisę įsirengti gręžinį;
4. Mokestis VMI už statybos leidimą 78 Eur;
5. Vilniaus m. savivaldybės įsakymo dėl žemės sklypo formavimo ir pertvarkymo proejkto;
6. Sutartis su ESO. Kadangi elektra rūpinasi vystytojas, tai pateikė magistralinio projekto įgyvendinimą, bei mokėjimą dėl elektros įvedimo. To pradžiai turėtų pakakti.

Vieni sako, kad galima ir pačiam pasidaryti, sukelti dokumentus į infostatybą ir pan. Man atrodo, jei tai darai pirmą kartą, tikėtina susidursi su daugiau problemų bei sugaiši daugiau laiko, nei tai padarys profas ir specialistas, kuris tuo užsiima.

Taigi tikiuosi, kad infostatybai bus priduota byla per artimiausias kelias dienas.
Kaip tik išvykstu atostogauti savaitei, tai įtemtų darbų nebus.

Ką dar pavyko nuveikti?

Apklausiau daugumą Vandens Gręžėju, turėjau keletą susitikimų. Iki šiol turėjo nulis žinių apie tai, bet kuo toliau - tuo aiškiau viskas. Nėra kosminis laivas. Iš pradžių gavus komercinius pasiūlymus, labai sunku juos lyginti tarpusavyje, nes kiekvienas skirtingai specifikuoja, detalizuoja, bet po to supranti, kas yra pagrindinės medžiagos ir kas sudaro didžiausią kainą, tada prašai kiekvieno gręžėjo pateikti patikslinimus.
Dar laukiu kelių patikslinimų. Nusprendžiau, kad vienam daryti gręžinį yra per didelė prabanga (pas mus apie 100 m. gylis). Tai tariuosi su vystytoju, kad prisimestų ir gręžinį dalintumėm keturiems sklypams. Tikiuosi per ateinančias dvi-tris savaites apsispręsime.

Kas dar?

Kadangi architektė namo projektą užtempė ant topo nuotraukos (Man pasisekė, nereikėjo gamintis topo nuotraukos, nes buvo galiojanti, kurią gavau iš vystytojo), tai galima organizuoti geologijos tyrimus.

Apklausęs buvau nemažai geologijos tyrėjų, manau radau gana gerą pasiūlymą. Sutarėme, kad rugpjūčio viduryje padarysime tyrimą. Kadangi atostogausiu, tai tikslų laiką suderinsime.  Du gręžiniai skirtinguose pusėse plius zondavimas.

Taip pat per architektę susitarėme su konstruktoriumi. Rezervavomės jo darbo laiką nuo rugsėjo pradžios. Tikiuosi iki to laiko turėsiu grunto ataskaitą ir galima bus pradėti darbuotis. Tikslas - gauti pamatų konstruktyvą, kad galėčiau pradėti konkursuotis.

Kokia savaitėlė pertraukos ir vėl darbai pajudės į priekį;) Kaip ir prieš tai rašiau, renkuosi rekomendacijas gerų statybininkų (Pamatistai, mūro specai, stogdengiai ir pan):)




11 komentarų:

  1. Sekmes derinimuose. :) Mums vln rajono savivaldybe patampe nervus,kabinejosi prie visko!!! derinom virs dvieju men :( Pastebejimas vienas: neasidalinant jokia info t.y. kas architektas,kas konstruktorius, su kokiom imonem del vandens derinant,kas geologinius darys ir pan. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Aciu. O nesidalinti du savivaldybe ar bendrai?;)

      Panaikinti
  2. Su kuom ir kodėl nesidalyti, kokios galimos grėsmės pasidalinus?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne taip supratot :) sakau kad Jus nesidalinot info, kieno paslaugom naudojates, uz kiek ir pan. Viskas buvo pradzioj abstrakciai rasoma.
    Tolimesniuose irasuose matau jau aisku kas geologinius dare ir uz kiek.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Supratau Lidija;) Būtinai pasidalinsiu;) Architekte tik pabaigs projektą ir gausiu statybos leidimą - būtinai parašysiu. Su Konstruktorium dar tik sutarėme, bet dirbti pradėsime, o dėl vandens gręžinių - dar tik prakonkursuoti didieji:) PO visko pasidalinsiu būtinai, kas kodėl ir kaip. O rekomenduoti galėsiu tada kai tikrai žmonės darbą bus atlikę puikiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mes drasiai Vilniaus gelmes galim rekomenduot, del kokybes ir kainos. O del gylio,kas kaimynystej nereikia ziuret labai, plius minus, pvz pas mus 43m berods rado. Nors pas kitus kaimynus zymiai didesni gyliai..ir pati skaiciavau nuo 60m iki 80m blogiausiu atveju kiek kainuotu man.Jei imanoma pasirinkite zemiausia sklypo vieta,mums pasiteisino...ir vanduo geras. O siaip Vilniaus gelmiu direktorius kompe paziures aplink kokie greziniai yra ir pasakys gylius kad blogiausiu atveju galetumet paskaiciuot kiek kainuos.
    Nuotekas mums Edvinas irenge, A-namo pazystamas su komanda,patenkinti likom.
    Kolkas daugiau rekomenduot nieko nedrystam :) nes 100proc (be kasiaku) daugiau nebuvo nieko. Ziuresim kaip su murininkais bus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Supratau. Jei nepaslaptis kokia kaina gavosi Jums už 43 metrus? Kiek 1m kaina? Gręžėte tik sau ar keliems sklypams? Kokio galingumo gręžinis, t.y. debetą kokį Jums garantavo? Ar Vidmanas Klebas darė darbus?

      Dėl nuotekų būtinai žiūrėsime kada prieisime.

      O Jūsų eiliškumas statybų koks? Pirma vandenį/nuotekas, po to tik sienas? Aš galvoju pamatai - sienos - stogas ir po to vidus, ir kažkada lygiagrečiai vanduo (tikriausiai iki sienų), o galiausiai nuotekos jau neskubiai.

      Panaikinti
    2. Aj beje dėl gręžinių, aš apsiklausiau pagrindinius, tai Vilniaus Gelmės, Gelmita, Artva, Kauno hidrologija, Uab grežiniai, Artezija. Gal teko su kažkuriais irgi iš šių susidurti?

      Panaikinti
    3. Tik sau. Kaina 3300 Eur.
      Bet butu pigiau jeigu ne musu uzgaidos t.y. giluminio siurblio -galingesnio paprasem t.y 1.1 kW, tada jau tokiam siurbliui min reikalingas hidroforas (issipletimo indas) 200l,tai pabrangino.
      Plius vedemes i sena trobele vandeni,tai kasimo darbai papildomi, kabeliai ir t.t.
      Trisaki palikom prie grezinio iskart,kad i kelis pastatus vandeni prasivest kai reikes(namas,pirtis)
      O kauno hidrologija kosmika buvo paskaiciave.
      Kiti apytiksliai,nepatiko nekonkretumas.
      O kuo patiko Vilniaus gelmes,tai atvaziavo Klebys apziurejo, ir samata pateike (skaiciavom kad rasim 60m),po darbu nepakito nei cento,saziningai viskas..(atmetem tuos papildomus metrus,nes radom 43m) tik vat musu sakau uzgaidos pakele samata..bet ne kosmika.
      Taip Vidmanto grezejai ir pajungejai dirbo.
      Parasykit savo emeila atsiusiu saskaita..ir viska pamatysit kas iejo i ta kaina.
      Debitas Q 1.39 (l/s), trukme 0.3 t (para).

      Panaikinti
    4. O geras. Nes man skaičiavo vienam apie 5300 Eur su PVM (87 metrus). Jei nesunku pasidalinti komerciniu ar samata/sąskaita - pasilyginsiu.
      Nes kai vienam paskaičiavo, gavosi kosmosas per visas įmones, tada bandau kooperuotis ant keturių, bet debeto jau reikia Q~6m3/h. mano el. paštas: audbvd@gmail.com
      Didelis Ačiū.

      Panaikinti
    5. Del eiliskumo jeigu netureciau jokio pastato, o nama statyciau plynam lauke,tai daryciau kaip Jus sakot,dezute isvaryciau ir tik tada isirengciau vandeni su nuotekom. Nes is pradziu isirengt komunikacijos kurios stoves nedirbancios - blogai. Vandeni ir Nuotekas isirengti tada, kai nuline kanalizacija planuosite isivesti..
      Mes ivada po pamatu ganetinai gyliai isivedem,nes pas mus dideli atstumai iki patalpu kur bus reikalinga kanalizacija..tam kad po to su nuolydziais iseiti..

      Panaikinti